söndag 17 april 2011

Kåldolmar

Laura har önskat kåldolmar länge nu.
Jag har känt att det verkar bökigt att göra.
Men om jag nu ska ställa mig och göra kåldolmar är ju söndag en bra dag.

Sagt och gjort.
Ingredienser inhandlades.
Sen var det bara att sätta igång.

Koka kålhuvudet i lättsaltat vatten.
Blanda nötfärsen med lök, mosad potatis, ägg och grädde.
Ta bort kålbladen försiktigt under rinnande vatten.
På med köttblandningen och göra små dolmar.
Sen in i ugnen.

Receptet som jag har ska kåldolmarna värmas med en sky den sista kvarten.

Så ikväll har det blivit kåldolmar och potatis med lingonsylt.
Mums!!



Tyvärr så var ju inte Laura här och åt med oss.
Men nästa gång hon kommer finns det kåldolmar till henne.
Har frusit in många portioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...