tisdag 4 januari 2011

Vår lägenhet

Vi bor i en lägenhet med vissa fördelar.
Tapeterna är ser relativt nya ut...inte många märken i väggarna. Vi försöker minimera spikandet för att inte skaffa några nya märken. Använder befintliga krokar som finns till våra tavlor där det går.
När vi flyttade in fick vi ny spis och ny kyl och frys.
Vi har parkett både i vardagsrummet och i vårt sovrum.
En stor balkong med utgång från både vårt och Lauras rum.
Ett läge som är lungt och skönt på sommaren.
Har tillgång till en grön baksida där vi kan spela kubb, grilla eller bara lata oss på.
På sommaren finns det även gott om parkeringsplatser på gatan.

Skulle ju kunna varit toppen. Om inte...:

...det hade varit så lyhört.
Sitter vi i vardagsrummet hör vu hur männen i familjen ovan oss går på toa. Det skvalar som om de stod i vårt vardagsrum.
När vi är i vårt sovrum så kan vi ibland tro att vår vägg-granne är i vårt badrum och tar toapapper. Det låter lika högt.
Barnen hos vägg-grannen hör vi ofta. Iaf på mornarna när de ska till förskolan eller skolan. De är ofta inte förtjusta i de kläder som föräldrarna valt och det låter de oss veta med.
En av våra grannar har ett piano. Den enda låt de kan spela är Kalle Johansson...suck!
Morgontid och förmiddagstid är sovtid för Robban som jobbar natt. Det är då vi hör barn och piano som mest.

...inställningen på varm/kallvatten hade varit så idiotiskt.
Om man tänker sig en klocka där iskallt är 0 och skållhett är 12 borde ju ljummet vara 6. Men inte hos oss...ljummet är 10, 1-9 är kallt (nästan iskallt), 11 är varmt och 12 skållhett.

...det skulle ju kunna vara ok när man väl har lärt sig vart temperaturförändringarna ligger. Tyvärr är det inte så. Det räcker med att flytta blandarns handtag ca 5 mm så är förändringen iskallt till skållhet. Marginalerna är inte stora.
Mänga är vi som har sett Amerikanska filmer där vattnet ändrar temperatur för den som duschar när någon i hushållet spolar en toalett.
Visst ser det roligt ut!!!
Men inte lika rolig att uppleva. För oss sker förändringen när någon av våra grannar spolar på sin toalett. Inte när någon i vår familj gör det.

...snöplogningen hade varit så usel. Dessutom så har ju de som parkerar på vår gata svårt att flytta sina bilar när det är parkeringsförbud och de ska komma och snöröja. Det innebär att det finns ca 1/3 färre parkeringsplatser på gatan. Men det är ju tur att vi har garage och slipper stå på gatan!!!

Så just nu återstår att försöka hitta ett boende som inte är lyhört och där vårt vatten har en bra temperatur inställning och som inte påverkas av om grannen spolar sin toalett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...