söndag 22 augusti 2010

Vägen till en kantarellsmörgås


Vi var sugna på att plocka svamp. Synen framför oss var givetvis en korg full av skogens gula guld. Så vi klädde oss för några timmars letande och for iväg till den ravin vi var i förra året. Svampar hittade vi i mängder, men tyvärr många för oss som var okända, så vi lät dem stå där de stod.


På många platser i skogen hade vildsvin lämnat sina spår efter sig. På vissa ställen var marken riktigt söndertrasad efter deras bökande. Som tur är mötte vi inga svin på vår jakt efter svamp.


På ett ställe korsade vi Sörmlandsleden. Där vi var kunde man vila sina fötter och dricka sig otörstig på vattnet ur en kallkälla. Mmmm så gott!!!


I Kolmårdsskogarna har de i gångna tider utvunnit kol vilket skogen bar spår utav. Inte lätt att se om man inte vet vad man ska titta efter. Men idag har jag blivit en lärdom visare och blev lycklig när jag hittade rester efter ytterligare en kolmila.


När vi väl hade insett att vi inte skulle hitta så mycket mer svamp återvände vi till bilen. Tänk vad naturen är underbar att vandra i. Fick kliva över en liten bäck som slingrade sig ner genom ravinen. De små vattenfall som bildades porlade så vilken stressad person som helst skulle bli avslappnad av ljudet.


Väl hemma igen blev kantarellerna rensade och smörstekta och de räckte precis till varsin kantarellsmörgås. Det var underbart gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...