Spagetti och köttfärssås. Det är en enkel maträtt. Men sedan jag började med
LCHF har jag uteslutit pastan. Det har blivit broccoli, blomkålsmos eller bara
en sallad med vitkål som grund. Jag har bara läst om de som har gjort
LCHF-pasta. Så nu var det dags.
Jag hittade ett recept på bloggen: Mot 60 kilo, som jag testade. Det smakade gott men var svårt att få så tunnt som
jag vill ha det. Nu var det ju första gången jag gjorde pasta. Med lite tålamod
går det säkert bättre nästa gång.
Recept en plåt pasta:
4 ägg
1/2
dl fiberhusk
125 g philadelphiaost
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 150
grader
2. Vispa äggen porösa och tillsätt sedan osten och fiberhusk. Vispa
lite till.
3. Låt sedan smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
4. Bred
sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten är väldigt kletig så jag
brukar väta händerna och platta/dra ut den så tunt det bara går.
5. Grädda i
ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt pastan svalna lite och skär sedan i
strimlor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar